Întrebări frecvente

Achiziția unui magazin online din GoOnline

Lansarea unui magazin online este un pas important și cu siguranță ai o mulțime de întrebări. Am încercat să răspundem aici celor mai frecvente întrebări venite din partea clienților noștri, înainte de achiziție. Dacă pe parcurs apar întrebări cărora nu le găsești răspuns nu ezita să ne scrii la adresa suport@blugento.ro și-ți vom răspunde cu drag.

De asemenea, dacă nu ai parcurs secțiunea Cum Functionează GoOnline, te încurajăm să o faci înainte de a căuta răspunsul la o întrebare specifică.

Care sunt pașii care urmează după ce aleg magazinul din GoOnline?

Vom lua legătura cu tine pentru a începe procesul de onBoarding, în care te vom ajuta să te familiarizezi cu platforma și cu panoul de administrare. În acest timp, ne vom ocupa de configurarea tehnică și de personalizarea magazinului. La sfârșitul procesului, magazinul devine live, iar tu poți începe să vinzi.

În cât timp va fi gata magazinul meu și pot să încep să vând?

După achiziție, vei fi contactat de unul dintre specialiștii Blugento pentru colectarea informațiilor necesare configurării magazinului. Noi vom începe procesul de configurare și personalizare, iar tu vei primi datele de administrare și te poți ocupa deja de popularea magazinului cu produsele tale. În general, procesul de configurare și personalizare a magazinului durează între 10-15 zile, dar variază în funcție de cât de repede primim informațiile necesare de la tine (texte pentru site, materiale grafice pe care dorești să le folosești în magazin, etc.). Poți începe să vinzi de îndată ce ai finalizat încărcarea produselor. 

Ce este inclus în prețul magazinului online afișat pe GoOnline Marketplace? 

În momentul plasării comenzii în GoOnline plătești crearea magazinului tău online, cu designul pe care l-ai selectat, pe platforma Blugento. Pe scurt, în prețul afișat este inclus designul și setup-ul tehnic al magazinului.

Pentru ca imaginea brandului tău să fie una profesionistă și pentru ca magazinul să fie gata de lansare în cel mai scurt timp, îți oferim BONUS personalizarea magazinului.

Totodată, în momentul plasării comenzii vei opta pentru un pachet de abonament (Shop sau Shop Expert) care nu este inclus în prețul afișat. Acest abonament lunar, va începe sa fie facturat doar la 30 zile după ce cererea ta fost preluată de specialiștii noștri, prima lună fiind gratuită.

Ce este inclus în pachetul de personalizare al magazinului online?

La orice magazin GoOnline oferim BONUS un pachet de personalizare al magazinului, care include:

  • Setarea domeniului propriu;
  • Adăugarea logo-ului companiei tale;
  • Crearea și modificarea bannerelor de pe site cu unele specifice companiei tale;
  • Adaptarea paletei de culori în funcție de identitatea vizuală a brandului tău;
  • Modificarea logo-urilor furnizorilor (dacă este cazul);
  • Modificarea iconițelor specifice (dacă sunt iconițe în design care nu se potrivesc pentru proiectul tău);

Ce abonament pot să aleg pentru un magazin achiziționat din GoOnline și cum aleg abonamentul potrivit?

Atunci când comanzi un magazin online din GoOnline Marketplace, poți opta pentru pachetele de abonament Shop (59 euro/lună) sau Shop Expert (99 euro/lună). Alege pachetul care se potrivește afacerii tale în funcție de numărul de produse pe care îl vei comercializa și funcționalitățile pe care dorești să le aibă magazinul tău.

Abonamentul include și găzduire?

Da, toate abonamentele includ și găzduire. Magazinele create pe platforma Blugento beneficiază de tehnologia Kubernetes, o soluție de cloud hosting de ultimă generație.

Pot să-mi schimb planul de abonament oricând?

Da, poți trece oricând la un alt pachet de abonament, iar toate elementele grafice ale magazinului tău vor rămâne neschimbate.

Pot să renunț la abonament oricând?

Da, poți renunța oricând la abonament.

Pot să-mi setez nume de domeniu propriu?

Da, noi vom seta pentru magazinul tău numele de domeniu ales de tine. Dacă ai nevoie de suport pentru achiziția domeniului, te putem îndruma.

Primesc și adresă de email odată cu magazinul?

Da, vei beneficia de adrese de email personalizate cu numele magazinului (exemplu: nume@magazin.ro). În funcție de pachetul selectat, ai un număr de adrese de email disponibile. Poți vedea detaliile pachetelor accesând această pagină.

Ce funcționalități va avea magazinul meu?

Fiecare pachet de abonament Blugento are un set de funcționalități și servicii incluse. Magazinul tău va fi echipat cu o serie de funcționalități, în funcție de abonamentul pentru care optezi. Poți vedea detaliile pachetelor accesând această pagină.

Ce integrări sunt disponibile pentru magazinul meu online?

Succesul unui magazin online depinde în mare măsură și de partenerii și furnizorii de servicii aleși. Magazinul tău poate fi integrat cu numeroase module, aplicații și furnizori de servicii, în funcție de pachetul pentru care ai optat. Poți vedea pe pagina pachetelor o listă completă de integrări și în ce pachete sunt incluse sau disponibile.

Magazinele sunt optimizate pentru mobil?

Da, magazinele Blugento sunt optimizate pentru toate tipurile de dispozitive (laptop, tabletă, telefoane), ceea ce asigură o experiență optimă pentru clienții tăi, indiferent de dispozitivul folosit pentru a-ți accesa magazinul online.

Pot să migrez un magazin deja existent pe platforma Blugento?

Da, putem să oferim suport la migrarea unui magazin. Dacă dorești să migrezi magazinul pe platforma noastră și să folosești un design din GoOnline, te rugăm să ne contactezi la adresa de email suport@blugento.ro să putem evalua dificultatea procesului de migrare.

Dacă am mai multe produse, pot să fac import de produse?

Da, mai multe produse pot fi importate simultan prin intermediul unui fișier CSV. Dacă dorești să imporți mai multe produse, îți vom trimite un fișier și îți vom arăta cum trebuie completat acesta pentru migrare.

Datele mele sunt în siguranță?

Absolut. Magazinul tău va beneficia de măsurile de securitate native platformei Magento, iar noi ne vom ocupa de configurarea corectă a magazinului și de actualizări frecvente de software.

Pot să-mi personalizez magazinul?

Da. După perioada de setup, în care noi vom personaliza magazinul în funcție de identitatea brandului tău, tu poți face oricând modificări asupra detaliilor magazinului din panoul de administrare.

Pot să editez paginile magazinului meu?

Da. Tu ai control asupra conținutului paginilor magazinului.

Pot să creez pagini noi în magazinul meu?

Da, poți crea pagini noi pentru magazinul tău online. 

Ce elemente grafice pot edita în magazinul meu?

În prima etapă, noi vom personaliza elementele de design ale magazinului (bannere, imagini, paleta de culori). După ce procesul de setup este gata, poți oricând să modifici aceste elemente din panoul de administrare. 

Oferiți servicii de design logo/bannere?

Da. Oferim servicii de design contra cost, în afara abonamentelor. Aceste servicii cuprind și realizarea de logo-uri și bannere. Pentru mai multe detalii legate de acest aspect, ne puteți contacta la adresa de email: suport@blugento.ro